Quantcast
A început producţia noului BMW X2 – Auto 4×4
Bmw

A început producţia noului BMW X2

Au trecut câteva săptămâni de când primele fotografii ale noului BMW X2 au făcut înconjurul lumii: acum, iată că acesta iese de pe linia de asamblare a uzinei BMW Group din Regensburg.

De acum înainte, diferite tipuri de sisteme de propulsie vor fi fabricate în mod flexibil la Regensburg pe o singură linie de producţie – de la modele cu motoare termice la versiuni plug-in hybrid şi automobile electrice.

În prezent, până la 1.000 de modele BMW Seria 1, BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei BMW Group din Regensburg – destinate clienţilor din întreaga lume.

Prin BMW iFACTORY, BMW Group stabileşte standarde şi redefineşte viitorul producţiei de automobile la locaţia din Regensburg. De exemplu, uzina BMW Group din Regensburg este prima fabrică din industria auto mondială care utilizează un proces integral digitalizat şi automatizat pentru inspecţia, procesarea şi marcarea suprafeţelor vopsite ale automobilelor în producţia standard, care se bazează pe roboţi controlaţi de AI (inteligenţă artificială). Pentru uzină, acesta reprezintă încă un pas către fabrica digitală şi conectată inteligent.

De mai multe decenii, BMW Group se consideră un reper pentru tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în construcţia de automobile – inclusiv în locaţiile sale din Regensburg şi Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg funcţionează din 1986 şi este una dintre cele peste 30 de locaţii de producţie ale BMW Group din întreaga lume. Un total de până la 1.000 de automobile din gamele BMW Seria 1, BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei din Regensburg – destinate clienţilor din întreaga lume. Diferite tipuri de sisteme de propulsie sunt fabricate în mod flexibil pe o singură linie de asamblare – de la automobile cu motoare termice la modele plug-in hybrid sau electrice.

Bateriile de înaltă tensiune pentru modelele electrice construite în Regensburg sunt produse tot pe plan local, în imediata vecinătate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de producţie de componente electrice, care a fost deschisă în 2021 în Leibnizstrasse.

Parcul de Inovaţie BMW Wackersdorf aparţine tot de locaţia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit în anii 1980, a fost conceput iniţial ca o facilitate de reprocesare nucleară. BMW Group şi-a amplasat acolo producţia de cockpituri, precum şi furnizarea de piese pentru uzinele de pe alte meridiane. Alături de BMW, care este cel mai mare angajator, şi alte companii au sediul în Parcul de Inovaţie Wackersdorf. În total, aproximativ 2.500 de angajaţi lucrează acolo.

Personalul principal al BMW Group din locaţiile Regensburg şi Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, este format din aproximativ 9.000 de angajaţi, inclusiv peste 300 de stagiari.

Tags

Leave a Reply

Close