Quantcast
BMW iX5 Hydrogen a intrat în producția de serie – Auto 4×4
Bmw

BMW iX5 Hydrogen a intrat în producția de serie

BMW a început producția în serie mică a modelului iX5 Hydrogen. Fabricarea în serie mică a automobilului alimentat cu hidrogen are loc în uzina-pilot din Centrul de Cercetare şi Inovaţie din München (FIZ).

Anunțat încă de anul trecut, SUV-ul BMW X5 alimentat cu hidrogen a intrat în producție de serie mică. Numit oficial iX5 Hydrogen, acesta a trecut printr-o serie de teste extensive în faza de dezvoltare. Modelul folosește tehnologia pilei de combustie cu hidrogen pentru a produce energie electrică și va fi folosit ca demonstrator de tehnologie pentru mobilitatea fără emisii în diverse pieţe de pe glob.

„Hidrogenul este o sursă de energie versatilă care are de jucat un rol-cheie pe măsură ce progresăm către neutralitatea climatică”, spune Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare.

BMW iX5 Hydrogen folosește un motor electric de 374 CP, iar hidrogenul este stocat în două rezervoare ce pot primi până la 6 kilograme de carburant. BMW spune că modelul alimentat cu hidrogen combină toate beneficiile unui sistem de propulsie fără emisii locale cu o utilizare remarcabilă de zi cu zi şi capacităţi pe distanţe lungi, ceea ce face ca tehnologia pilei de combustie cu hidrogen să fie o alternativă atractivă complementară la sistemul de propulsie electric cu baterii. Acest lucru este valabil mai ales pentru clienţii care au nevoie de opriri scurte de realimentare şi parcurg distanţe lungi, precum şi pentru regiunile care încă nu au o infrastructură de încărcare adecvată.

Tags

Leave a Reply

Close