Quantcast
BYD va aduce în Europa SUV-urile electrice pe care le vinde acum doar în China – Auto 4×4
Auto ElectriceSUV

BYD va aduce în Europa SUV-urile electrice pe care le vinde acum doar în China

Producătorul chinez de automobile BYD va lansa pe piața din Europa SUV-urile electrice Yangwang U8 și Fang Cheng Bao 5.

Acestea sunt comercializate în prezent doar pe piața locală. Ele vor fi redenumite pe piața continentală, unde vor rivaliza cu modele consacrate de la Land Rover, Mercedes-Benz și Ford.

Chinezii de la BYD iau serios în considerare posibilitatea să exporte în Europa două off-roadere foarte populare. Este vorba despre Yangwang U8 și Fang Cheng Bao 5. Acestea vor rivaliza cu nume consacrate în segmentul SUV-urilor precum Land Rover Defender, Mercedes-Benz G-Class și Ford Bronco. În Europa, cele două mărci vor fi rebranduite pentru a se potrivi mai bine pieței internaționale.

Anunțul vine la scurt timp după ce oficialii gigantului asiatic au anunțat că noua lor marcă Denza își va face debutul la sfârșitul acestui an. Denza este deținută în proporție de 10% de grupul Mercedes-Benz. Pentru ca europenii să poată vedea de aproape cele două SUV-uri, BYD le va prezenta la Salonul Auto de la Geneva (26 februarie-3 martie).

SUV-ul de lux de mari dimensiuni Yangwang U8 (galerie foto sus) folosește un sistem de propulsie electric, alimentat de o baterie de 49 kWh, și de un motor pe benzină. Ansamblul oferă o autonomie maximă de 1.000 de kilometri. Pe piața din China, U8 costă echivalentul a 140.000 de euro.

SUV-ul este foarte capabil în off-road datorită faptului că are câte un motor electric pe fiecare roată. Acest lucru îi permite să se rotească pe loc sau să deplaseze în lateral în locurile de parcare strâmte. În plus, BYD spune că vehiculul este atât de etanș încât acesta poate pluti pe apă timp de 30 de minute, în ciuda greutății sale de 3,5 tone.

De partea cealaltă, SUV-ul Fang Cheng Bao 5 (galerie foto jos) este propulsat de un sistem plug-in hybrid. Acesta are un preț de pornire de aproximativ 40.000 de euro în China, fiind mult mai ieftin decât viitorii săi rivali europeni.

În clipa de față, BYD vinde comercializează în Europa cinci modele. Este vorba despre SUV-urile economice Dolphin, Seal, Han și Atto 3 și Tang. De asemenea, spre sfârșitul anului trecut, producătorul a anunțat că va construi o fabrică în Ungaria, unde vor fi asamblate vehicule electrice pentru piața europeană. Capacitatea inițială de producție va fi de 200.000 de unități pe an.

Sursa: 4×4.ro

Tags
Close