Quantcast
„Cel mai 4×4” din România și-a desemnat câștigătorii ediției cu numărul 23 – Auto 4×4
Stiri

„Cel mai 4×4” din România și-a desemnat câștigătorii ediției cu numărul 23

Renault Austral a câștigat titlul „Cel mai 4×2 SUV, în vreme ce Land Rover Defender a fost ales „Cel mai 4×4 off-road”;

Alfa Romeo Tonale plug-in a triumfat la categoria SUV Green, iar DS 7 E-Tense a devenit „Cel mai 4×4 SUV Premium”;

Isuzu D-MAx este „Cel mai 4×4 pick-up” și Kia Sorento și-a adjudecat distincția „Cel mai 4×4 SUV”;

7 dintre cele 11 modele înscrise în concurs au fost electrificate: MHEV, HEV, sau PHEV.

Cea de-a 23-a ediție a celei mai vechi competiții de acest gen din Europa a avut loc în weekend-ul 27 – 28 mai, în zona Câmpulung Muscel – Rucăr. Trendul electrificării, consemnat și anul trecut, evoluează astfel încât anul acesta patru SUV-uri au fost de tipul PHEV. Motorizările HEV au fost, de asemenea, prezente și, poate cel mai bun semnal pentru confirmarea trecerii către green, este faptul ca doar un singur model (și acela pick- up) a fost echipat cu motor diesel.

Cel mai 4x4 2023

Probele on-road s-au desfășurat în zona Câmpulung Muscel, pe traseul de VTM dintre Lerești și barajul Râușor, în vreme ce testele off-road au avut loc în masivul Căpitanu, cu tabara de bază la o altitudine de peste 1.200 de metri. La ediția din acest an au fost trei trasee separate – comparativ cu două anul trecut – pentru modelele SUV 4×4, SUV 4×2 și off-road. Este un upgrade logic, având în vedere particularitățile fiecărui tip de tracțiune, astfel că juriul a avut condiții mai bune pentru o notare cât mai fidelă a capabilităților fiecărui concurent.

Ediția din acest an a consemnat prezența unor noi membri în juriu. Calin Popescu-Tăriceanu, George Grigorescu și Dan Cuțui sunt numele care au adus plus valoare acestei ediții a competiției Cel mai 4×4 din România.

Renault Austral, proaspăt desemnat „AUTOBEST 2023” de juriul internațional AUTOBEST, a câștigat titlul „Cel mai 4×2 SUV”, fiind de altfel modelul care a obținut cel mai bun punctaj la general dintre toate participantele la această ediție.

Recent lansat, Renault Austral este deja câștigătorul unor premii care ne bucură și care demonstrează că atât clienții nostri, cât și presa de specialitate îl apreciază. Cel mai 4×2 model din acest an este rezultatul unei strategii de cucerire a segmentului C și suntem încântați că juriul a fost impresionat de abilitățile sale dinamice și de design-ul extrem de atractiv”, a declarat Alexandru Vescu – Director Marketing Renault Romania.

Land Rover Defender 75 Edition își reconfirmă supremația în off-road, adjudecându-și distincția „Cel mai 4×4 off-road”.

Este o onoare pentru noi să participăm la a 23-a editie a evenimentului „Cel mai 4×4” cu modelul Defender 75th Edition, produs într-o serie limitată. Aceasta sărbătorește 75 de ani de la apariția primului Defender și demonstrează că ADN-ul modelului Defender se păstrează chiar și dacă au trecut peste 7 decenii. Evoluția acestuia este incredibilă, un off-roader în adevăratul sens al cuvantului, iar câștigarea premiului „Cel mai 4X4 – Off-road” atestă, încă o dată, calitățile sale veritabile și de necontestat, pe toate tipurile de teren.“, a declarat Mihai Ivănescu, CEO Premium Auto.

Juriul a desemnat Alfa Romeo Tonale PHEV drept „Cel mai 4×4 SUV verde”, modelul italian dovedindu-se nu doar extrem de dinamic pe probele on-road, dar și suficient de capabil în afara asfaltului.

Suntem mândri să o spunem: Alfa Romeo a reușit din nou! Marca are planuri ambițioase în segmentul C-SUV cu primul său plug-in hybrid, care este deja premiat în Europa. Câștigarea premiului cel mare în cea mai disputată categorie a competiției, „Cel Mai 4×4 SUV verde”, ne oferă privilegiul de a comunica publicului nostru că Alfa Romeo Tonale reflectă standardele înalte de durabilitate și siguranță, pe care marca se angajează să le ofere pe piață.”, a declarat Narcis Adrian Ghiță, CEO Auto Italia.

DS 7 E-Tense și-a apărat titlul câștigat anul trecut, fiind un perfomer din acest punct de vedere: două participări și două premii „Cel mai 4×4 SUV Premium”.

 

Suntem bucuroși că am putut oferi Competiției un concurent redutabil – DS 7 FL SUV 1.6 PHEV AWD 300 EAT8 – care a reușit să impresioneze, grație calităților tehnologice avansate, într-o
companie selectă și exclusivistă! Noul DS 7 FL E-TENSE 4X4 a reușit să impresioneze membrii juriului cu modul 4×4, disponibil numai pe versiunea E-TENSE. Sistemul îmbunătățește manevrabilitatea pe drum sau pe teren dificil. Puterea motoarelor este distribuită uniform pe toate cele patru roți, îmbunătățind considerabil aderența, indiferent dacă drumul pe care ești este unul plin de viraje, umed, noroios sau înzăpezit. Noul DS 7 combină confortul și eficiența și asigură o rulare lină și plăcută în călătoriile tale. Sunt mândru că am reușit să atragem voturile și admirația juriului și să câștigăm marele premiu al categoriei!
”, a declarat Andrei Iacob, CEO Trust Motors, importator oficial al mărcii DS în România.

La categoria „Cel mai 4×4 SUV” , câștigătorul Kia Sorento s-a impus în fața unor concurenți redutabili.

Iată că modelul nostru Sorento Hybrid ne face încă o dată să fim mândri, întrunind aprecierea unanimă a juriului, care i-a acordat titlul de „Cel mai 4×4 SUV” la concursul de anul acesta. Sorento a obtinut deja de la lansarea sa numeroase premii internationale, precum si titlul de Masina Anului în mai multe țări, iar această nouă distincție ne onorează. Este încă o dovadă a calităților incontestabile ale lui Sorento, a cărui evoluție în ultimii 18 ani rezonează cu brandul Kia ca întreg. Puternică, avansată și versatilă, a patra generație Sorento a fost proiectată și concepută pentru a răspunde oricărei provocări. Și cu un facelift important care va fi lansat în această vară, suntem convinși că Sorento va beneficia de o amplificare a tuturor acestor caracteristici.”, a declarat Dan Chitaru, Director General Kia Romauto.

Premiul “Cel mai 4×4 pick-up” a fost adjudecat de Isuzu D-Max, singurul model diesel prezent în competiție.

Despre evoluția acestuia a punctat dl. Ștefan Mirea – Director de marcă Isuzu: „Isuzu D-Max a fost dintotdeauna considerat unul dintre cei mai de nădejde parteneri ai celor care au nevoie să transporte obiecte voluminoase, inclusiv în cele mai dificile situații de teren accidentat. Fiabilitatea si capabilitățile sale off-road sunt legendare. În plus, ultima generație D-Max a împrumutat confortul si dotarile SUV-urilor mari, întrunind un cumul de calități care îl fac o alegere câștigătoare, mai ales dupa facelift-ul de anul acesta. Suntem mândri că exigentul juriu al concursului Cel mai 4×4 2023 a recunoscut aceste calități și i-a acordat titlul de Cel mai 4×4 Pick up”.

SURSA: 4×4.ro

Tags

Leave a Reply

Close