Quantcast
FOTO: Viitoarea generație Kodiaq Skoda – Auto 4×4
Skoda 

FOTO: Viitoarea generație Kodiaq Skoda

Cu peste 60.000 de livrări către clienții din Europa pe parcursul anului trecut, Kodiaq este unul dintre cele mai importante modele Skoda. Lansat în 2016, SUV-ul disponibil într-o configurație cu trei rânduri de scaune începe să își arate vârsta, iar o nouă generație este deja în curs de dezvoltare.

Din fericire, nu va mai dura mult până când îl vom vedea în toată splendoarea sa pe noul Kodiaq, debutul noii generații fiind programat pentru această toamnă, potrivit Motor1. Totodată, producătorul ceh cu sediul la Mlada Boleslav dă de înțeles în această perioadă că pregătirile pentru producția noilor modele sunt deja în plină desfășurare.

Constructorul ceh publică acum două noi imagini teaser cu viitorul Kodiaq, care ne arată caroseria goală a modelului. Este foarte greu de spus prea mult despre designul său, având în vedere că nu există bare de protecție, lumini, geamuri sau jante. Totuși, din această primă privire, se pare că SUV-ul își va păstra proporțiile de bază aproape neschimbate. De asemenea, știm din imaginile teaser și fotografiile spion anterioare că noul Kodiaq nu va fi redesenat în mod dramatic la exterior.

Unul dintre cele mai practice vehicule din portofoliul Skoda, alături de Superb Combi, va continua să fie produs la uzina Kvasiny a companiei pentru a doua generație. Tot aici sunt fabricate în prezent și Karoq și Superb, dar acesta din urmă va fi mutat la Bratislava pentru versiunea de generație nouă, eliberând astfel capacitatea pentru alte 150.000 de unități pe an ale modelelor Kodiaq și Karoq la Kvasiny.

Noul Kodiaq va primi o variantă plug-in hybrid, care va fi asamblată pe aceeași linie de producție ca modelele standard cu motor termic. Skoda investește aproape 12 milioane de euro în conversia liniei existente pentru a acoperi cerințele SUV-ului de generație următoare și ale sistemului său de propulsie electrificat. Atunci când va funcționa la capacitate maximă, uzina din Kvasiny ar trebui să fie capabilă să producă până la 410 modele Kodiaq în fiecare zi.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close