Quantcast
Honda CR-V FCEV: Poate fi alimentată cu hidrogen sau încărcată direct de la priză – Auto 4×4
Honda

Honda CR-V FCEV: Poate fi alimentată cu hidrogen sau încărcată direct de la priză

Honda CR-V urmează să primească o versiune alimentată cu hidrogen. Mai mult, producătorul spune că noul model va putea fi încărcat și de la priză, exact ca o electrică obișnuită,potrivit promotor.ro

Honda a publicat un nou videoclip pe canalul său oficial de YouTube, ocazie cu care ne este prezentată o nouă versiune a SUV-ului CR-V. Când va fi lansat în 2025, Honda CR-V FCEV va fi primul vehicul de producție din America de Nord care va combina un pachet de baterii cu un grup motopropulsor cu pile de combustibil cu hidrogen. Prezența unui acumulator înseamnă că SUV-ul poate fi încărcat ca un vehicul electric obișnuit atunci când nu există o pompă de hidrogen în apropiere.

Sistemul cu dublă alimentare ce va fi folosit pe CR-V FCEV va reduce dependența de rețeaua de realimentare cu hidrogen, care este încă destul de limitată. În plus, funcția de încărcare bidirecțională le va permite proprietarilor să folosească energia din baterie pentru alimentarea altor dispozitive electronice, cum ar fi cafetiera prezentată în clipul video.

Third Fuel Cell Electric Vehicle 2025 Honda CR-V FCEV Coming Soon in The USA - EVsBuzz.com

Honda nu a anunțat deocamdată capacitatea bateriei sau dimensiunea rezervoarelor de hidrogen, astfel că autonomia rămâne, pentru moment, un mister. Noul grup motopropulsor, care a fost dezvoltat în colaborare cu General Motors, este cu o treime mai scump în comparație cu Honda Clarity Fuel Cell. Cu toate acestea, ar trebui să fie de două ori mai durabil decât acela.

Honda CR-V FCEV se va diferenția de modelele obișnuite printr-o bară redesenată, prin portul de încărcare montat în aripa stângă din față, dar și prin noile stopuri cu design transparent, spre deosebire de cele roșii regăsite pe mașina obișnuită.

Potrivit Carscoops, Viitoarea Honda CR-V FCEV va fi produsă la uzina Marysville din Ohio. Pe lângă piața din America de Nord, SUV-ul va fi oferit și pe piața domestică, în Japonia.

VIDEO:

Tags
Close