Quantcast
Hummer H1 clasic transformat într-un camper off-road – Auto 4×4
Off-Road

Hummer H1 clasic transformat într-un camper off-road

Un overlander nu mai este atât de greu de făcut în ziua de astăzi, însă unele proiecte reușesc să impresioneze. Un astfel de exemplu ni-l dau americanii de la Wolf Rigs, care au decis să pună pe picioare proiectul Patton, un clasic Hummer H1 transformat într-un camper off-road.

Când auzim despre Humvee ne ducem automat cu gândul la vehiculele utilitare fosite de armata americană încă din urmă cu mai bine de trei decenii. Hummer H1 este un model comercial, suferind câteva modificări importante, însă poate fi catalogat tot drept un bolid pe patru roți cu care poți merge oriunde iți dorești. În aceste condiții, nu putem decât să spunem că este un model care se potrivește de minune pentru un asemenea proiect.

Patton are așadar la bază SUV-ul clasic pe care îl știm cu toții, care a fost modificat însă în așa fel încât să ofere toate condițiile necesare pentru o călătorie în sălbăticie. Specialiștii de la Wolf Rigs susțin că avem în față o construcție robustă de la un capăt la altul, gata să pornească într-o aventură de zile mari și să depășească obstacolele de pe orice fel de teren, mai mult sau mai puțin accidentat.

Nu numai că se dovedește a fi foarte capabil din punct de vedere tehnic, însă pare a fi și foarte confortabil. Dispune de o zonă de relaxare în forma literei “L” și de un pat matrimonial. Totodată, putem observa la interior un dus și o toaletă ascunsă. În plus, bolidul este echipat și cu niște panouri solare de 800W, așa că nu vă mai trebuie decât o sursă de apă pentru a putea pleca la drum oriunde vă poartă gândul și imaginația.

Referitor la capitolul tehnic, cei de la Wolf Rigs spun că au schimbat motorul original cu o unitate standard turbo 3.9 Cummins 9V. În plus, avem și o transmisie automată Allison 1000 cu șase trepte. Prețul este însă unul pe măsură, americanii aducând un discuție un cost de aproximativ 350.000 de euro.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close