Quantcast
Jeep Avenger: cea mai europeană dintre mașinile americane – Auto 4×4
Jeep

Jeep Avenger: cea mai europeană dintre mașinile americane

Cu toate semnele distinctive ale Jeep, până la detaliile celor 7 fante din grila frontală și luminile din spate care amintesc de celebrul Willys, Avenger este radical diferit. Primul model 100% electric al mărcii, este, de asemenea, primul din istorie care a câștigat prestigiosul premiu „Mașina Anului” în Europa.

Avenger a fost proiectat special pentru drumurile europene. Cu o lungime de 4,08 metri, este compact. De fapt, este cel mai compact dintre toate Jeep-urile, dar asta nu înseamnă că nu poate găzdui confortabil cinci pasageri.Cu aceste dimensiuni, mașina abordează segmentul B, al doilea cel mai mare ca volum de pe piața europeană.

Designul funcțional îi conferă versatilitatea necesară pentru a satisface orice nevoie, de la utilizarea urbană de zi cu zi la escapadele off-road. Acest lucru este posibil datorită gărzii la sol generoase de 20 cm și a sistemului de control automat al coborârii.

Principalele evoluții în domeniul tehnologiei de la bord se referă la siguranță, notează Automobile Magazine.Pornind de la principiul conform căruia faptul de a avea un smartphone în mână crește riscul de accident de 3 ori, iar citirea mesajelor text de 23 de ori, Jeep a lucrat pentru a se asigura că șoferii de pe Avenger acordă o atenție constantă la volan.Sistemul de recunoaștere vocală a fost îmbunătățit, făcând mai sigură interacțiunea șoferului cu funcțiile oferite.

Jeep Avenger este asamblat la uzina Stellantis din Tychy, Polonia, unde împarte liniile de producție cu un alt best-seller de pe piața europeană, Fiat 500. Motorul său de ultimă generație, fabricat în Franța, dezvoltă 156 CP și un cuplu de 260 Nm.

Avenger este o “combinație unică de abilități de conducere, stil, funcționalitate și tehnologie”. Acesta este motivul pentru care a fost votat European Car Of The Year 2023, devansând cel de-al doilea clasat, Volkswagen ID.BUZZ, cu aproape 100 de puncte. Până la sfârșitul anului 2030, vânzările europene ale mărcii Jeep vor fi 100% electrice.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close