Quantcast
Jeep Grand Cherokee va fi disponibil in EUROPA doar în versiunea plug-in hybrid – Auto 4×4
Jeep

Jeep Grand Cherokee va fi disponibil in EUROPA doar în versiunea plug-in hybrid

Noul Jeep Grand Cherokee a ajuns și în Europa. SUV-ul american va fi disponibil exclusiv în versiunea 4xe, un plug-in hybrid cu o autonomie electrică de până la 51 de kilometri.

Prima dată când am văzut cea de a cincea generație a SUV-ului Jeep Grand Cherokee a fost în 2021, dar abia acum, doi ani mai târziu, noul Grand Cherokee ajunge și pe piața auto din Europa. Jeep a organizat un eveniment în Malaga, Spania, pentru a prezenta întreaga gamă de hibride 4xe – Wrangler, Renegade, Compass și Grand Cherokee – pentru a le testa abilitățile și a pune în centrul atenției noua generație WL a lui Grand Cherokee. Producătorul american va aduce în Europa doar versiunea 4xe Plug-In Hybrid în patru niveluri de echipare: Limited, Trailhawk, Overland și Summit Reserve.

Jeep promite că acesta este „unul dintre cele mai rafinate și avansate din punct de vedere tehnologic SUV-uri, cu capabilități 4×4” create vreodată. De asemenea, Jeep spune despre noul model că dispune de „performanțe de neegalat, împreună cu o dinamică de condus pe șosea bine pusă la punct, grație celor două sisteme 4×4 – Quadra-Trac II și Quadra-Drive II”.

Noul Jeep Grand Cherokee 4xe combină un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, două motoare electrice și transmisia automată TorqueFlite cu 8 trepte. Rezultatul constă într- o putere de 380 CP și un cuplu de 637 Nm. Pachetul de baterii de 400 de volți este realizat din 96 de celule litiu-ion și asigură o autonomie combinată complet electrică de până la 48 km, care devine 51 km în regim urban, și o autonomie totală de până la 700 km.

La interior, SUV-ul se bucură de materiale și tehnologii care să îl facă redutabil în lupta din segmentul premium. Sistemul de infotainment Uconnect 5 este, de asemenea, prezent la bordul mașinii, completat cu un afișaj central de 10,1 inch și un instrumentar de bord complet digital de 10,25 inch „cu o viteză de operare de cinci ori mai rapidă și actualizări OTA (over-the-air)”.

Șoferul beneficiază și de un head-up display de 10,25 inch, chiar și pasagerul primește un ecran opțional de 10,25 inch pentru o doză suplimentară de entertainment.

Tags

Leave a Reply

Close