Quantcast
KGM urmează să lanseze o camionetă electrică cu 480 km autonomie – Auto 4×4
Auto ElectriceSsangYong Rexton

KGM urmează să lanseze o camionetă electrică cu 480 km autonomie

KGM va lansa în 2025 un nou pick-up complet electric bazat pe actualul Torres. Mașina va folosi tehnologie de la BYD.

SsangYong a dispărut din peisajul lumii auto, sau cel puțin numele, deoarece compania va continua să existe sub denumirea de KG Mobility. La fel ca mulți alți producători, KG Mobility începe să își construiască o gamă de modele electrice, iar următorul ar putea fi reprezentat de o camionetă electrică bazată pe SUV-ul Torres.

Potrivit Autocar, viitorul pick-ul electric al producătorului auto coreean va folosi o platformă adaptată a noului KGM Torres EVX, care este versiunea complet electrică a lui Torres. Modificările aduse platformei vor permite montarea a două motoare electrice și a unei baterii mai mari. În același timp, noua platformă alungită va crea un spațiu mai mare în benă.

Noul pick-up inspirat de conceptul O100 va fi echipat cu două motoare electrice și ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ 480 de kilometri cu o singură încărcare, dar și cifre de performanță care să surclaseze majoritatea rivalilor săi pe benzină și motorină.

Ca și în cazul lui Torres, cea mai mare parte a hardware-ului de transmisie va fi furnizată de BYD, dar capacitatea bateriei LFP va fi mărită de la 73,4 kWh la 80,1 kWh și un al doilea motor va fi adăugat pe puntea spate pentru o creștere substanțială a puterii peste cei 204 CP de care dispune Torres EVX.

KGM nu a oferit alte detalii suplimentare, dar creșterea capacității bateriei ar putea fi suficientă pentru a depăși autonomia comunicată pentru versiunea electrică a lui Torres, astfel că pick-ul bazat pe acesta ar putea avea o autonomie de circa 480 de kilometri. Totuși, nu s-a vorbit despre creșterea vitezei maxime de încărcare.

Compania nu a dezvăluit încă puterea maximă a sistemului, dar este important de știut că valoarea cuplului va fi cu mult peste cei 340 Nm ai lui Torres EVX, o veste bună pentru capacitatea de remorcare și potențialul off-road.

Tags
Close