Quantcast
Land Rover pregătește un off-roader electrificat. – Auto 4×4
Auto ElectriceLand Rover

Land Rover pregătește un off-roader electrificat.

Producătorul britanic de automobile Land Rover tocmai a anunțat că își va mări gama Defender cu un nou SUV compact electrificat, care ar urma să fie lansat cel mai probabil în 2027.

Viitorul off-roader va fi construit pe noua platformă dedicată EMA și va fi, în esență, o versiune compactă a emblematicului Defender.

Adrian Mardell, CEO-ul companiei, a confirmat informația în cadrul unei conferințe la care au fost invitați acționarii Grupului JLR.

Acesta a precizat că, în cel mult patru ani, va fi lansat un nou SUV electrificat. Mai exact, este vorba despre un off-roader compact, care va fi asemănător din punct de vedere estetic cu Defender.

Potrivit jurnaliștilor de la revista Autocar, acesta ar putea fi botezat Defender Sport. În plus, am aflat că va fi dezvoltat pe viitoarea platformă dedicată EMA (Electric Modular Arhitecture). Aceasta va fi baza viitoarelor modele electrice și hibride ale grupului britanic, între care Range Rover Evoque și Velar, respectiv Land Rover Discovery Sport.

Defender are trei versiuni de lungimi. Cu toate acestea, noul off-roader va fi disponibil într-o singură variantă. Aceasta va măsura în jur de 4,6 metri în lungime, în jur de 2 metri în lățime și mai puțin de 1,8 metri în înălțime. Viitorul Defender Sport va fi cu 420 mm mai scurt decât modelul 110. Practic, va fi de mărimea lui Skoda Kodiaq.

Adrian Mardell a mai precizat că viitorul off-roader compact va fi vândut sub noua marcă Defender. Asta, după ce Grupul JLR a anunțat că acest nume, Discovery și Range Rover vor deveni mărci de sine stătătoare.

Sursa: 4×4.ro

Tags

Leave a Reply

Close