Quantcast
Nissan X-Trail: Singurul SUV electrificat din segment ce oferă 7 locuri – Auto 4×4
Auto ElectriceNissanSUV

Nissan X-Trail: Singurul SUV electrificat din segment ce oferă 7 locuri

Cea de-a patra generație Nissan X-Trail este aici. Bazat pe o platformă nouă, cu sisteme de propulsie electrificate unice în segment, cu multă tehnologie la bord și cu practicalitate extinsă, nou Nissan X-Trail se avântă cu multă încredere în lupta acerbă de pe Bătrânul Continent.

Nissan X-Trail 2022, ce poate fi deja comandat pe unele piețe europene, poate fi ales în versiuni e-POWER și 1.5 VCR turbo ICE. Ambele tipuri de propulsie sunt electrificate. Variantele e-POWER trimit puterea la roți strict prin intermediul unui motor electric, cu putere maximă de 150 kW. Energia necesară acestui motor este stocată într-o baterie ce este încărcată în mod continuu de motorul pe benzină, cu 3 cilindri în linie, capacitatea de 1.5 litri și putere maximă tot de 150 kW / 204 CP. Astfel, motorul termic va rula doar într-o anumită marjă de turații, pe cât se poate de eficientă și nu va emite în acest fel nici prea mult zgomot.

În principiu același sistem este folosit și pentru versiunile cu tracțiune integrală, denumite e-4FORCE. Acestea dispun de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, care generează împreună o putere maximă de 157 kW / 213 CP. Ambele sunt alimentate tot dintr-o baterie ce este la rândul ei încărcată prin intermediul motorului termic pe benzină.

Nissan X-Trail 2022 cu propulsie de tip mild-hybrid poate fi ales doar cu tracțiune față și furnizează 163 CP și 300 Nm, cifre puse la dispoziție de același motor pe benzină cu 3 cilindri de 1.5 litri ce are rol de generator la variantele e-POWER. În acest caz însă, motorul vine cu rată de compresie variabilă, ce permite o rată înaltă la viteze mici și cu rulare relaxată și o rată de compresie joasă atunci când este nevoie de mai multă performanță. Transmisia puterii de la motor la roți este asigurată de o cutie cutie automată cu variație continuă Xtronic.

Designul exterior îl integrează pe noul Nissan X-Trail în actuala imagine de marcă, alături de Juke, Qashqai și Aria și reflectă perfect spiritul mașinii – versatil și aventuros.

Noua generație Nissan X-Trail a fost lansată în Japonia - AutoExpert

Nissan X-Trail 2022 se pare că este singurul SUV din acest segment ce poate fi ales în versiune electrificată cu 7 locuri. Producătorul declară că pe ultimul rând de scaune pot călători în bune condiții pasageri de până la 1,6 metri înălțime. Accesul acestora este facilitat prin intermediul banchetei spate ce poate glisa, prin acest mecanism putând fi de asemenea eliberat mai mult spațiu în portbagaj sau pentru picioarele ocupanților rândului 3 de scaune.

Tot pe partea de practicalitate sunt menționate portierele spate de mari dimensiuni și care se pot deschide la un unghi de aproape 90 de grade.

Tehnologiile de la bord se înfățișează prima oară ocupanților prin intermediul celor 3 ecrane, ce totalizează pe diagonală mai mult de 35 inch – câte 12.3 inch pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul de infotainment + 10.8 inch pentru sistemul Head-Up Display.

Central multimedia integrează Serviciile NissanConnect, ce sunt compatibile Google Assistant și Amazon Alexa și astfel poți trimite comenzi vocale către mașină.

Sistemele de asistență a șoferului sunt unite sub umbrela noii generații ProPILOT. Aici găsim sistemul cruise control inteligent, ce poate menține viteza setată, banda de rulare și care poate frâna până la oprirea completă a mașinii dacă condițiile de trafic o cer. Apoi, mașina poate accelera în mod autonom, dacă staționarea nu a fost mai lungă de 3 secunde. Totodată, pilotul automat inteligent poate citi semnele de circulație și poate adapta viteza de rulare în conformitate cu limita maximă de viteză de pe fiecare sector de drum.

Alte sisteme de siguranță activă disponibile pe noul Nissan X-Trail sunt Moving Object Detection Alert și Intelligent Forward Emergency Braking.

Așteptăm cu nerăbdare să-l vedem la lucru pe noul Nissan X-Trail, întrucât se anunță un SUV ce ascunde și mai multe surprize decât cele dezvăluite odată cu lansarea europeană.

Tags

Leave a Reply

Close