Quantcast
Noua generație Range Rover Sport SV – Auto 4×4
Land Rover

Noua generație Range Rover Sport SV

Land Rover prezintă oficial la mijlocul acestei săptămâni noua generație Range Rover Sport SV, noua versiune de performanță a SUV-ului de lux aducând la pachet o serie întreagă de surprize. În primul rând, trebuie spus faptul că avem de a face cu cel mai puternic Range Rover produs vreodată, echipat cu un motor V8 cu peste 600 de cai putere. De asemenea, noul model beneficiază de câteva tehnologii pe care Land Rover le oferă în premieră absolută.

Cu o înfățișare destul de agresivă, noul Range Rover Sport SV se face ușor remarcat în mulțime. Fibra din carbon își face simțită prezența din plin la nivel exterior, materialul regăsindu-se în zona spoiler-ului frontal, în zona prizelor de aer laterale, pe capotă și la nivelul grilei frontale.

De asemenea, mai observăm câteva elemente aerodinamice montate sub bara din față și în zona pragurilor laterale. În premieră, Range Rover Sport SV este echipat cu un set de jante de 23 de inci, din fibră de carbon, încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport All Season 4.

The 626bhp Range Rover Sport SV has landed | Top Gear

Cel mai puternic Range Rover construit vreodată

Așa cum spuneam și mai devreme, avem în față cel mai puternic Range Rover construit vreodată. Noul Range Rover Sport SV este echipat cu o unitate de motorizare V8 twin-turbo cu capacitate de 4.4 litri, capabilă să producă 635 de cai putere și un cuplu maxim de 750 Nm.

Motorul este produs de germanii de la BMW și este echipat cu tehnologie mild-hybrid, iar transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte. În aceste condiții tehnice, noul Range Rover Sport SV are nevoie de numai 3.6 secunde pentru a sprinta de la 0 la 96 km/h. De asemenea, viteza maximă pe care o poate atinge noul model este de 290 km/h.

În premieră pentru o mașină de serie, noul Range Rover Sport SV se poate lăuda cu o suspensie 6D. Astfel, vorbim acum despre un control pneumatic pentru garda la sol, dar și despre un control hidraulic pentru amortizoare. Noua suspensie reduce aproape până la zero ruliul și tangajul în viraje luate la viteze mari. Potrivit Carscoops, constructorul notează faptul că noua suspensie oferă un nivel de comfort mai ridicat la volan.

Tags

Leave a Reply

Close