Quantcast
Noul Ineos Grenadier, offroader-ul cu siluetă de Aro – Auto 4×4
Off-Road

Noul Ineos Grenadier, offroader-ul cu siluetă de Aro

Ineos Grenadier e noua vedetă a lumii auto, fiind poate singurul offroader modern, creat după o reţetă clasică, în primul rând pentru a fi nepretenţios şi capabil în offroad, cu o anduranţă de excepţie, şi abia pe urmă pentru alte calităţi. Acum, odată ce a început şi producţia de serie a lui Grenadier, până şi pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton a fost curios să-l încerce pe propria pele, atât în offroad, cât şi pe asfalt. Lewis a fost însoţit de fonatorul Ineos, britanicul Jim Ratcliffe.

Jim Ratcliffe e miliardarul britanic care a avut ideea şi a depus tot efortul din spatele creării Ineos, cumpărării fabricii smart din Franţa pentru asta şi dirijării unei echipe de ingineri pentru a crea cel mai bun offroader clasic-modern. Iar Jim Ratcliffe e un inginer chimist în esenţă, făcându-şi averea din grupul de produse chimice cu acelaşi nume, Ineos. Acasă, în Marea Britanie, Jim Ratcliffe a fost apreciat de casa regală cu titlul de Sir pentru contribuţia sa în industrie, aşa că Ineos are un fundament puternic pe care se bazează.

O ultimă speranță pentru cei care vor off-road veritabil: Ineos Grenadier e  un SUV care seamănă cu Land Rover Defender - AutoMarket

Ei bine, Jim Ratcliffe l-a însoţit pe Lewis Hamilton în explorarea lui Ineos Grenadier şi l-a îndrumat pe acesta să experimenteze maşina în provocări de offroad, mai neobişnuite pentru un pilot de Formula 1.

Dar, după asta, Lewis a scos maşina şi pe un circuit asfaltat, unde a apăsat-o din plin. Impresiile sunt multe, dar, în esenţă, Lewis a rămas încântat de performanţele lui Ineos, inclusiv pe asfalt, locul unde Grenadier ar fi putut avea performanţe mai modeste.

SUV-ul Ineos Grenadier, disponibil în România în 2022 prin Automobile  Bavaria - EVmarket.ro

Iar gestul lui Lewis e unul curios aici, or, Ineos va concura şi cu Mercedes G-Class, iar Lewis, fiind pilotul echipei Mercedes-AMG Petronas, cu siguranţă le creează şi bătăi de cap acum celor de la Mercedes, apreciind atât de înalt un produs al concurenţei. Însă, în acest caz e vorba şi de relaţii sincere umane între Lewis şi Jim Ratcliffe, dar şi de faptul că grupul industrial Ineos e unul din sponsorii echipei Mercedes-AMG Petronas. Aşa că, Mercedes a fost oarecum nevoit să-l lase pe Lewis să-şi spună părerea despre Ineos Grenadier.

Vezi video-ul de mai jos cu toată experienţa lui Lewis pe acest offroader, care întruchipează perfect ceea ce ar fi putut devenit Aro azi, dacă ar mai fi existat.

Tags

Leave a Reply

Close