Quantcast
Noul SUV de la Toyota costă cât o Dacia Duster – Auto 4×4
SUV

Noul SUV de la Toyota costă cât o Dacia Duster

Principiul pe care se bazează noul SUV este „Corolla întâlnește SUV-ul”. Cu noua gamă proaspăt lansată, Toyota își mărește oferta pe acest segment de piață atât de solicitat de clienți.

În timp ce această lansare nu are prea multă relevanță pentru Europa, există șanse ca modelul Corolla Cross să iasă din patria sa asiatică și să intre pe piața europeană, unde va deveni un rival pentru Nissan Qashqai, SEAT Ateca, Peugeot 3008 și Dacia Duster. Toyota încă nu a confirmat dacă SUV-ul va ajunge în Europa. Totuși, noul șef european al companiei, Matt Harrison, a sugerat că un nou SUV de mărimea Corolla Cross este în drum spre Europa.

„Ai nevoie de câteva modele de bază. Prin C-HR, oferim cu succes o cotă de piață de 8%  cu un produs care reprezintă o alegere emoțională, ales pentru stil, design și manevrabilitate. Dar există o bucată cu totul imensă din segmentul C-SUV care nu ne atrage cu adevărat. Jucăm la capătul superior al segmentului C-SUV și aproape că pescuim în segmentul premium” a spus Harrison.

Corolla Cross ar putea fi modelul care să acopere acest spațiu, ca o alternativă mai practică între C-HR și RAV4. Ca atare, când va ajunge în Europa, ar trebui să vedem un preț de pornire de aproximativ 28.000 de euro.

Noul SUV Toyota Corolla Cross: echipare si performante

Noul Toyota Corolla Cross 2022: platformă și propulsie

Modelul este construit pe platforma TNGA dar are o caroserie complet nouă. Dimensiunile sale sunt specifice clasei compacte, cu o lungime de 4,49 metri, o lățime de 1,82 metri și o înălțime de 1,62 metri. Ampatamentul noului model este de 2,64 metri. Portbagajul de 487 de litri este unul mediu, specific categoriei.

În ceea ce privește motorizarea, aceasta vine în două variante, hibrid și benzină. Ambele motoare au cilindree de 1.8 litri. De asemenea, există și opțiunea 4×4 pentru versiunea hibrid, cu ajutorul sistemului E-Four electric 4WD, care asigură  tracțiunea pe spate cu ajutorul motorului electric.

Toyota a anunțat că modelul va fi echipat cu cele mai noi sisteme de asistență de siguranță, precum și o mulțime de echipamente de comunicare și confort, printre care portbagajul electric și iluminarea cu leduri la interior.

Cea mai ieftină opțiune, care momentan poate fi achiziționată doar în Japonia, costă 15.000 de euro,  nu are asistență electrică, în timp ce variantele mai scumpe obțin același sistem de propulsie hibrid de 120 CP găsit în Toyota Prius. Dacă SUV-ul ajunge în Europa, s-ar putea să vedem doar modelul hibrid.

Ca referință, prețul pentru Dacia Duster pornește de la 14.100 de euro pentru versiunea Essential Tce 90. În versiunea Comfort, mașina costă 15.750 de euro, iar pentru cea Prestige, prețul ajunge la 17.450 de euro.

Așadar, Toyota va avea un concurent puternic pe acest segment de piață în cazul în care va lansa modelul Corolla Cross și pe piața europeană, și la așa prețuri e ușor de imaginat cine va avea câștig de cauză în această „luptă”.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close