Quantcast
Optimizarea costurilor în industria auto: Soluția inteligentă (de închiriere) a lavetelor reutilizabile – Auto 4×4
Articol sponsorizat

Optimizarea costurilor în industria auto: Soluția inteligentă (de închiriere) a lavetelor reutilizabile

Când te gândești la modalități de a reduce costurile, fie că vorbim despre un service auto, o stație ITP, o vulcanizare, o tinichigerie, este important să iei în considerare chiar și cele mai mici aspecte. Un exemplu de economisire inteligentă și eficientă în domeniul auto este înlocuirea hârtiei de unică folosință cu lavete reutilizabile. Această decizie aparent minoră aduce beneficii considerabile în ceea ce privește costurile și eficiența operațională (a afacerii tale).

Costuri cu impact, trecute cu vederea

Consumabilele de unică folosință, precum hârtia și nelipsitele cârpe, au un impact considerabil asupra costurilor anuale suportate de atelierele auto. Acolo unde este un mecanic, găsești și o pată de ulei, dizolvant sau alte lichide toxice și reziduuri. Produsele de unică folosință folosite în curățarea acestor materiale toxice devin la rândul lor deșeuri cu efect nociv asupra mediului. Deșeuri a căror depozitare și eliminare implică aspecte reglementate prin lege, dar și costuri ridicate, care de cele mai multe ori sunt trecute cu vederea.

Adoptarea practicilor de reutilizare și reciclare a materialelor și deșeurilor, precum înlocuirea hârtiei cu lavete reutilizabile, poate reduce costurile de achiziție și eliminare a materialelor de unică folosință. La nivel global, piața produselor industriale pentru ștergerea industrială este în creștere cu o rată anuală de creștere compusă (CAGR) de 7,1% până în 2030, conform unui raport de studiu al pieței. Pe lângă reducerea costurilor de achiziție și eliminare a materialelor de unică folosință, aceste practici sustenabile conduc la o mai bună gestionare a deșeurilor, reducerea impactului asupra mediului și conformitatea cu reglementările privind protecția mediului și igiena.

Costuri mai mici, timp optimizat

Lavetele profesionale reutilizabile ajung la o capacitate de absorbție de până la 6 ori mai mare decât cea a cârpelor de unică folosință. Fabricate din bumbac 100%, au o putere ridicată de curățare și sunt concepute special pentru manipularea deșeurilor industriale periculoase. Superioare din punct de vedere al eficienței de absorbție, lavetele profesionale permit o utilizare mai îndelungată, spre deosebire de produsele din hârtie sau cârpele de unică folosință.

Decizia de a folosi lavetele profesionale reutilizabile nu implică investiții inițiale, iar prin asigurarea livrărilor săptămânale, soluția inteligentă de închiriere ajută la menținerea unui stoc echilibrat. Flexibilitatea serviciului permite ajustarea cantității de produse livrate în funcție de modificările sezoniere sau de necesitățile urgente. Astfel, se asigură o gestionare eficientă a resurselor prin administrarea optimizată și menținerea unui stoc flexibil care să reflecte nevoile reale.

Un mediu mai curat, pentru noi toți

Containerele speciale sunt puse la dispoziție de furnizor, care preia grija pentru depozitarea și eliminarea deșeurilor industriale periculoase. Fabricate din materiale durabile, lavetele profesionale reutilizabile au un ciclu de viață de până la 2 ani. În tot acest timp, acestea sunt curățate și întreținute în mod responsabil, conform legislației în vigoare.

Utilizarea lavetelor profesionale reutilizabile nu aduce doar beneficii economice, ci și un impact pozitiv asupra mediului. Prin capacitatea lor de absorbție superioară și durabilitatea lor, lavetele profesionale contribuie la reducerea cantității de deșeuri generate. În plus, soluția inteligentă de închiriere și gestionare a stocurilor asigură o utilizare eficientă a acestor lavete, evitând astfel risipa și costurile suplimentare. Astfel, prin schimbarea unui mic obicei, nu doar se optimizează costurile de operare, dar și impactul pozitiv asupra mediului este unul semnificativ.

Curios cât poți reduce costurile folosind serviciul de închiriere lavete profesionale?

Contactează un consilier Lindström România și împreună veți putea determina nevoia optimizata, tipul de produse, cantitatea necesară, și frecvența livrărilor.

Lindström România, parte din grupul internațional Lindström, oferă servicii complete pentru managementul textilelor. Cu experiență în industrie de peste 175 de ani și prezență în 24 de țări, compania oferă o gamă largă de servicii, de la echipament de lucru și echipamente de protecție până la carpete pentru retenția apei și a particulelor de praf care sunt aduse în spațiile de lucru interioare. Misiunea Lindström este aceea de a crește eficiența și sustenabilitatea partenerilor și colaboratorilor prin calitatea și durabilitatea serviciilor oferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close