Quantcast
Piese de scuter care trebuie inlocuite regulat – Auto 4×4
Articol sponsorizat

Piese de scuter care trebuie inlocuite regulat

Achizitia unui scuter este, fara doar si poate, unul dintre pasii in calea evitarii traficului infernal de la orele de varf di marile orase.

Scuterul este un vehicul usor de manevrat, extrem de fiabil, care te ajuta sa ajungi rapid dintr-o parte in alta a orasului. Cum ai putea? Fireste, sa ai grija de un astfel de vehicul si sa inlocuiesti cu promptitudine acele piese de scuter uzate.

Unele dintre piesele scuterelor se strica mai usor si necesita sa fie inlocuite in mod regulat, altele mai greu. Cum poti face fata, asadar, unei astfel de situatie? Citeste, in continuare, si afla mai multe!

Care sunt in schimb acele piese ce trebuiesc schimbate in mod regulat?

Placutele de frana sunt unele din cele mai importante piese de motocicleta pe care trebuie sa le verifici in mod regulat. Siguranta este esentiala la vehiculele pe doua roti, in special pentru traficul urban. Asadar se recomanda verificarea placutelor si implicit a discurilor in mod regulat.

Ca si regula de bun simt, discurile de frana se schimba la al doilea set de placute de frana, dar asta depinde de starea si uzura lor. De asemenea trebuie verificat constant si lichidul de frana, care trebuiesc schimbat annual sau maxim la 2 ani.

Am vorbit despre franare, asa ca vom vorbi si despre accelerare.

Motorul reprezinta viata scuterului, iar sangele acestuia este uleiul, care de asemenea trebuie schimbat cu regularitatela fiecare 3.000 de km. Mare atentie in schimb la faptul ca uleiul specific pentru motoarele de scuter este in 2 timp, cu alte cuvinte uleiul 2T.

Folosirea unui ulei moto 4T poate avea consecinte dezastruoase fata de motor. Pe langa uleiul de motor trebuie sa schimbi si filtrele in mod regulat (de exemplu, filtrul de benzina se schimba odata cu uleiul).

Anvelopele moto sunt poate cele mai importante componente la care trebuie sa ai grija. Anvelopele reprezinta contactul tau cu pamantul si sunt direct responsabile de directie, franare si accelerare. Niste anvelope uzate vor avea capacitate redusa de franare si prezinta un potential pericol.

Desigur, exista si riscul unei explozii, dar un scuter este folosit preponderent in oras asa ca situatia nu va fi atat de dramatica, va trebui doar sa te plimbi pe langa scuter pana la prima vulcanizare.

Daca nu vrei sa te plimbi pe langa scuter pana la prima vulcanizare, se recomanda sa verifici constant starea anvelopelor si in special sa cumperi anvelope de calitate, pentru ca oricum cel mai probabil vei avea un singur set de anvelope de vara. Acestea sunt componentele principale la care trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa cumperi primele piese scuter originale si sa incepi un plan de mentenanta adecvat.

Un scuter intretinut corespunzator va avea o viata lunga si astfel te vei putea bucura de el cat mai mult timp. Desigur, acesta este un plan de baza, dar absolut essential. Mai sunt si alte componente precum bujii sau componenta electrica, dar pentru un incepator acestea ar trebui sa fie primele piese pentru scuter pe care le achizitionezi.

Tags

Leave a Reply

Close