Quantcast
Suzuki eVX: Conceptul care prevestește primul model electric al producătorului japonez – Auto 4×4
Suzuki

Suzuki eVX: Conceptul care prevestește primul model electric al producătorului japonez

Suzuki a dezvăluit conceptul eVX în cadrul Auto Expo 2023, în New Delhi. Conceptul prevestește un model complet electric, care urmează să ajungă pe piață.

Suzuki are câteva modele hibride în gamă, dar nici un model electric, deocamdată. Acest lucru pare că se va schimba în curând. Producătorul japonez a dezvăluit la Auto Expo 2023 un nou concept. Intitulat eVX, acesta ne arată modul în care va arăta primul model electric al producătorului.

Conform celor comunicate de Suzuki, viitorul model electric ar trebui să ajungă pe piață în 2025. Chiar dacă nu ne-au fost oferite detalii cuprinzătoare despre viitorul model electric, compania spune că mașina „combină ADN-ul puternic 4×4 al Suzuki cu caracteristicile avansate ale celor mai noi vehicule electrice”.

Aspectul este, cu siguranță, cel al unui SUV. Mașina are proporțiile clasice acestui segmente, iar ornamentele laterale vor să accentueze capabilitățile mașinii în teren.

Suzuki pregătește primul său model electric

Din punct de vedere specificații, Suzuki a oferit câteva date referitoare la conceptul electric. Mașina măsoară 4,3 metri în lungime, 1,8 metri în lățime și are o înălțime de 1,6 metri. Acest lucru îl face puțin mai lung și mai lat decât actualul Suzuki Vitara. Bateria are o capacitate de 60 kWh, iar din spusele celor de la Suzuki ar trebui să ofere o autonomie de 550 de kilometri, conform standardelor din India. Ne putem aștepta la cifre ceva mai mici în momentul în care mașina va fi testată conform standardelor WLTP din Europa.

„Sunt încântat să dezvălui eVX, primul nostru vehicul electric strategic global. La Grupul Suzuki, abordarea încălzirii globale este o prioritate. Promovăm o serie de măsuri globale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Suzuki va continua să furnizeze produse valoroase clienților noștri în întreaga lume, optimizându-le pentru modul în care diferiți oameni trăiesc și conduc”, a declarat Toshihiro Suzuki, președintele companiei, în timpul debutului conceptului.

Tags

Leave a Reply

Close