Quantcast
Suzuki Vitara concurentul Daciei Duster la TEST – Auto 4×4
SUVSuzuki

Suzuki Vitara concurentul Daciei Duster la TEST

Suzuki Vitara este unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte de pe piață. SUV-ul japonez a fost supus unei serii de teste, pentru a vedea cât de sigur este.

Segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni este foarte popular printre cumpărători, iar mașini precum Suzuki Vitara sau Dacia Duster se numără printre favoriți. Chiar dacă este un SUV de buget, ar trebuie să confere siguranță pentru ocupanți, iar la testele Euro NCAP cinci stele.

Într-un test efectuat de canalul de YouTube km77.com, vedem cum se descurcă Suzuki Vitara atunci când este supus manevrelor bruște, precum slalomul sau evitarea unui presupus obstacol.

Cât de stabil este Suzuki Vitara?

Mașina supusă testelor a fost dotată cu anvelope Continental EcoContact 5, deci niște anvelope create cu economia de combustibil în minte, nu cu sportivitatea.

Conform celor descoperite de cei de la km77.com, mașina s-a descurcat foarte bine. Mașina schimbă rapid direcția, într-un mod stabil, fiind comparată cu un turism. Mașina s-a simțit agilă, dar a oferit și încredere șoferului, efectuând schimbările de direcție într-o manieră sigură. Suzuki Vitara a scos timpi similari cu cei ai mașinilor mai puternice, cum ar fi Lexus NX sau BMW i4.

Și când vine vorba de testul elanului, Suzuki Vitara se comportă foarte bine. Chiar și la viteze de peste 70 km/h, schimbările bruște de direcție nu au destabilizat mașina. Controlul stabilității și-a făcut treaba și a ținut mașina pe o trasă sigură. Abia când viteza s-a apropiat de 80 km/h, mașina a dezvoltat un comportament supravirator și a lovit conurile. Per total, Suzuki Vitara a oferit rezultate remarcabile, ținând cont că nu este o mașină cu pretenții sportive sau care să coste foarte mulți bani.

În România, prețurile pentru Suzuki Vitara Strong Hybrid încep de 24.910 euro. Există și variante mai accesibile, iar prețurile diferă în funcție de motorizare și nivelul de echipare.

SURSA: promotor.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close