Quantcast
Top 13 elemente pe care trebuie să le verifici la mașină înainte de a merge cu ea la amanet – Auto 4×4
Articol sponsorizat

Top 13 elemente pe care trebuie să le verifici la mașină înainte de a merge cu ea la amanet

Ai nevoie de bani rapid și ai decis să-ți amanetezi mașina? Trebuie să știi că pentru a determina valoarea împrumutului pe care ți-l va acorda, o casă de amanet îți va evalua mai întâi mașina.

Din acest motiv, înainte de a apela la o firmă care oferă servicii de amanet autoturism, este bine să faci o revizie la mașină.

Specialiștii de la amanetul auto, pe parcursul evaluării mașinii, vor acorda mare atenție tuturor caracteristicilor ei, precum modelul, marca, versiunea, aspectul și starea tehnică ale acesteia. Prin urmare, trebuie să ai grijă de orice detaliu pentru a obține o sumă cât mai mare de bani pe ea.

Care sunt elementele pe care trebuie să le verifici înainte de a merge cu mașina la amanet?

Dacă îți dorești să obții cea mai mare sumă de bani posibilă ca împrumut pentru mașina ta, este bine ca înainte de a o duce la amanet să verifici starea în care se află, deoarece mașinile uzate prezintă de obicei urme de uzură sau în unele cazuri, imperfecțiuni fizice sau mecanice.

Multe dintre aceste imperfecțiuni pot fi vizibile, altele pot fi detectate doar de un expert care știe unde să le caute. Din acest motiv, îți vom principalele 13 elemente pe care ar trebui să le iei în considerare înainte ca mașina să-ți fie evaluată în vederea amanetării.

1. Caroseria

Verifică cu atenție dacă nu este zgâriată, lovită sau prezintă urme de rugină.

2. Starea vopselei

Dacă mașina a fost revopsită, ar trebui să verifici starea vopselei cu atenție pentru a descoperi eventuale imperfecțiuni care ar putea să apară cu timpul.

3. Mirosuri neplăcute

Dacă mașina miroase a umed, este posibil să fi plouat înăuntru. Din acest motiv, ar trebuie să mergi cu ea la un service auto pentru a identifica cauza.

4. Lumini și indicatoare pe bord

Acordă mare atenție martorilor de bord de pe panou pentru a-ți da seama dacă mașina are probleme. Este imperios necesar să știi fiecărui martor de bord. De exemplu, dacă se aprinde led-ul check engine, acest lucru ar putea indica o problemă serioasă la motor.

5. Motor

Dacă se aud sunete ciudate la motor, dacă mașina scoate fie fum alb, fie negru, înseamnă că se scurge ulei pe undeva.

6. Curea de distribuție

În funcție de numărul de kilometri pe care i-ai parcurs, este posibil să fie nevoie să schimbi cureaua de distribuție. Dacă este în stare proastă sau se rupe, s-ar putea strica motorul, ceea ce sigur nu-ți dorești. Schimbând cureaua la timp, eziți o problemă gravă și foarte costisitoare.

7. Transmisie

Posibilele semne care avertizează posibile probleme la transmisie sunt derapajul, trecerea neintenționată în treaptă inferioară, când accelerezi se turează motorul, dar mașina nu înaintează, printre altele.

8. Sistemul electric

Multe funcții ale mașinii depind de sistemul electric. Dacă observi că bateria cedează, este posibil ca problema să nu fie la ea, ci de la alternator sau alte sisteme electrice. Atunci când siguranțele ard continuu, poate fi din cauza unei defecțiuni electrice sau a unui scurtcircuit.

9. Lichide

Verifică nivelurile uleiului de motor, lichidul de la baterie, uleiul de la cutia de viteze, lichidul de servodirecție, lichidul de frână și lichidul de răcire. Nivelurile scăzute sunt un semn clar de apariție a scurgerilor.

10. Suspensie

Dacă mașina sare excesiv când treci peste o denivelare, amortizoarele ar putea fi uzate. Dacă stă înclinată sau ridicată în față sau în spate, ar putea exista o problemă.

11. Frâne

Atunci când vehiculul nu își menține stabilitatea sau se aude un scârțâit la frânare, vibrează sau exercită o rezistență excesivă, poate indica o defecțiune a discului. Când pedala trebuie apăsată mai tare decât în ​​mod normal, poate există o problemă la lichidul de frână, fie la plăcuțele de frână.

12. Sistem de evacuare

Este important să verifici ca evacuarea să nu fie spartă, să nu emită sunete mai puternice decât de obicei sau mirosuri neobișnuite.

13. Anvelope

Când va avea loc evaluarea mașinii tale se va ține cont de starea generală a anvelopelor, de marca și dacă s-au respectat măsurile recomandate de producător, așa că ele trebuie să fie în stare bună.

Acum că știi ce trebuie să verifici înainte de a-ți amaneta mașina, ține cont de toate cele dezvăluite pentru ca mașina ta să treacă cu bine de evaluarea făcută de experți și să primești suma corectă în momentul în care o vei amaneta. Succes!

Tags
Close