Quantcast
VIDEO: Duel în off-road – Skoda Kodiaq vs Porsche Cayenne – Auto 4×4
Off-RoadPorscheSkoda 

VIDEO: Duel în off-road – Skoda Kodiaq vs Porsche Cayenne

Skoda Kodiaq și Porsche Cayenne s-au duelat în off-road. Cele două SUV-uri au fost supuse la aceleași probe, dar care dintre ele a fost învingătorul?

Piața SUV-urile este cât se poate de diversă, iar ofertele sunt din abundență. Fiecare producător are măcar un model în gamă, iar aceste mașini vin în diferite forme, mărimi și prețuri, bineînțeles.

Unul dintre cele mai populare SUV-uri de familie este Skoda Kodiaq. Modelul ceh este spațios, dispune de suficiente dotări și de o gamă cuprinzătoare de motoare, totul pentru un preț destul de accesibil. Kodiaq a înfruntat cel mai mare SUV de Porsche, anume Cayenne. Înrudit cu Volkswagen Touareg sau Audi Q7, acesta are o arhitectură foarte diferită față de Kodiaq, cu un motor mai mare, montat longitudinal și un sistem de tracțiune mult mai potent. Bineînțeles că și prețul este pe măsură.

Carwow a luat un Kodiaq RS, care are sub capotă un motor pe benzină de 2,o litri, cu o putere de 245 CP, fiind legat la o cutie de viteză automată. Porsche Cayenne are un motor V6 de 3,0 litri, pe benzină, care produce 462 CP, și o transmisie automată cu opt trepte. Ambele mașini dispun de tracțiune integrală, dar cea de pe Kodiaq este ceva mai rudimentară, fiind un sistem bazat pe o mașină care avea inițial tracțiune față.

Prima probă a constat în urcarea unei rampe destul de abruptă, alunecoasă. Cayenne a ieșit victorios, puterea suplimentară și sistemul de tracțiune mai avansat oferindu-i clar un avantaj. Când vine vorba de coborârea unui deal, Skoda câștigă detașat datorită asistentului la coborârea în pantă.

Următoarele probe pun la încercare garda la sol a celor două SUV-uri. Skoda dispune doar de aproape 20 cm, în timp ce Cayenne are suspensie pneumatică și are o gardă maximă la sol de 24,5 cm. Per total, Porsche Cayenne s-a descurcat mai bine decât Kodiaq, fiind ajutat de garda la sol mai mare și de unghiurile de atac și de degajare mai mari.

Chiar dacă niciunul nu este un adevărat off-roader, ambele mașini se pot descurca cu brio în condiții de drum ceva mai grele.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close