Quantcast
Volvo EX30 va fi prezentat pe data de 15 iunie 2023 – Auto 4×4
Auto ElectriceVolvo

Volvo EX30 va fi prezentat pe data de 15 iunie 2023

Atunci când Volvo a dezvăluit noul SUV electric EX90 în luna noiembrie 2022, reprezentanții producătorului de automobile suedez anunțau în premieră că în cursul anului 2023 vor lansa un nou model entry-level cu emisii zero.

Acum, la mai bine de două luni distanță, CEO-ul Jim Rowan a confirmat pentru o publicație australiană, citată de Motor1, că noul crossover EV de la Volvo va fi prezentat în ziua de 15 iunie.

Spre sfârșitul anului trecut, cei de la Volvo anunțau un nou SUV compact electric, care a primit denumirea de EX30. Acesta va fi cel mai accesibil model din gama electrică mărcii deținută de chinezii de la Geely.

Noul Volvo EX30 va fi poziționat în gamă sub actualul XC40 Recharge, care a primit recent o versiune cu tracțiune spate, devenind primul model Volvo de acest gen din ultimul sfert de secol.

Jim Rowan a recunoscut că, în momentul de față, clientela Volvo „este mult mai în vârstă decât ne-am dori”. De aceea, producătorul din Göteborg va încerca să atragă clienți mai tineri cu noul EX30.

Într-un interviu acordat recent publicației de profil Automotive News, șeful Volvo anunțase că viitorul crossover de dimensiuni mici va fi produs la uzina pe care producătorul de automobile suedez o deține în China.

Din informațiile care au „transpirat” până acum se știe că viitorul Volvo EX30 ar urma să fie construit pe platforma SEA (n.n. – Sustainable Experience Architecture) dezvoltată de cei de la Geely.

Alte detalii nu se cunosc, însă, potrivit lui Rowan, EX30 ar urma să fie „un model foarte sigur și bine dimensionat, care va oferi o autonomie decentă”.

Este de așteptat ca, in punct de vedere tehnic, noul crossover EV de la Volvo să fie asemănător cu viitorul crossover coupe cu emisii zero Polestar 4 (foto sus). Acesta din urmă va fi lansat tot în 2023.

Suedezii speră că noul Volvo EX30 va juca un rol esențial în planurile companiei de a vinde 1,2 milioane de mașini pe an până în 2025.

Tags

Leave a Reply

Close