Quantcast
VIDEO: Noua Dacia Duster în off-road – Auto 4×4
Dacia

VIDEO: Noua Dacia Duster în off-road

Dacia Duster este recunoscută pentru capabilitățile bune în teren, dar cât de bine se descurcă noua generație în testele de off-road?

Cea de-a treia generația Dacia Duster poate fi comandată oficial și în România, cu primele livrări programate pentru începutul verii acestui an, astfel că nu va mai trece mult timp până când vom pune și noi mâna pe un exemplar pentru a-l testa așa cum se cuvine.

Noua generație a SUV-ului autohton este construită pe o nouă platformă tehnică, care va acomoda inclusiv motorizări mild-hybrid și full-hybrid, dar este un succesor demn pentru primele două generații, atât de lăudate pentru capabilitățile în teren accidentat?

Jurnaliștii de la L’Argus au avut ocazia să testeze un exemplar în teren accidentat alături de responsabilul pentru dezvoltarea versiunii cu tracțiune integrală a celei de-a treia generații a SUV-ului.

Cât de capabilă este noua Dacia Duster în teren accidentat?

Există doar un singur mod în care noua Dacia Duster va putea fi cumpărată cu tracțiune integrală, aceasta fiind versiunea echipată cu motorul mild-hybrid de 1,2 litri și 130 CP, în combinație cu transmisia manuală cu 6 rapoarte.

Noul Duster cu tracțiune integrală dispune și de moduri de condus, 5 la număr, dar și de Hill Descent Control. Modurile de condus pot fi selectate cu ajutorul unui selector montat pe consola centrală, iar șoferul poate alege dintre Eco, Auto, Snow, Mud/Sand și Lock, care blochează repartiția cuplului 50-50 între punți.

Traseul de test a constat într-un parcurs pe drumuri forestiere, drumuri cu sol afânat și noroi, pe care mașina le-a abordat destul de ușor, cu toate că era dotată cu anvelopele standard. Mașina a fost dusă și pe suprafețe acoperite cu iarbă și pe rampe, pentru a testa funcția Hill Descent Control.

Mașina pare că se poate achita de acest tip de off-road fără probleme, dar rămâne de văzut cât de bine se va descurca și în situații mai grele.

Tags
Close