Quantcast
Suzuki lansează noul Jimny cu 5 uși – Auto 4×4
Suzuki

Suzuki lansează noul Jimny cu 5 uși

Suzuki a dezvăluit oficial noua variantă cu 5 uși pentru modelul de teren Jimny. Față de varianta obișnuită, noul model are acum un ampatament mai lung, dar păstrează același motor de 105 cai putere. Noul model va fi disponibil, pentru moment, doar în India.

Constructorul japonez a prezentat în cadrul evenimentului Auto Expo din India noua variantă cu 5 uși a lui Suzuki Jimny. Actuala generație, introdusă în 2018, a fost disponibilă la nivel global doar sub forma variantei cu 3 uși.

Evident, noutatea adusă de noul Jimny cu 5 uși este o caroserie alungită. Aceasta măsoară acum 3985 de milimetri, față de 3645 de milimetri pentru varianta cu 3 uși. De asemenea, ampatamentul a crescut și el cu 340 de milimetri și măsoară, astfel, 2590 de milimetri. În schimb, lățimea și înălțimea noului model au rămas aceleași.

Noul model păstrează design-ul pătrățos de inspirație retro și preia unele elemente vizuale care sporesc aspectul robust al mașinii. Vorbim aici de aripile negre evazate și de barele de protecție construite special pentru off-road. Exteriorul este completat de jante de 15 inch.

Interiorul a rămas neschimbat, iar capacitatea portbagajului este de 208 litri cu bancheta în poziție normală.

Aceasta crește la 332 de litri odată ce este rabatată bancheta. Noul model vine dotat cu un sistem multimedia cu ecran de 9 inch, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Alte dotări includ: o cameră retrovizoare, un sistem audio Arkamys, 6 airbag-uri, asistent pentru urcare și coborâre, ESP și EBD.

Sub capotă întâlnim familiarul propulsor microhibrid de 1.5 litri, capabil să livreze 105 cai putere și 134 Nm. Puterea este transmisă către toate roțile, iar clienții vor putea să aleagă între o cutie manuală cu 5 trepte sau o cutie automată cu 4 trepte.

Noua variantă cu 5 uși a lui Suzuki Jimny va fi disponibilă, pentru moment, doar în India. Livrările vor începe în mai, iar modelul va fi asamblat la uzina de la Gurugram din acea țară. Deocamdată, nu se știe dacă Jimny cu 5 uși va ajunge și în Europa.

Tags

Leave a Reply

Close